CHIRURGIE OMF BUCUR PDF

0 Comments

Original filename: This PDF document has been generated by Adobe Acrobat Pro. Compendiu de chirurgie oro-maxilo-faciala (vol1 si 2) de Alex. Bucur. lei was lei Compendiu de Chirurgie OMF Bucur. 3. See All. See More. View Alexandru Lupu’s profile on LinkedIn, the world’s largest professional community. Alexandru has 2 jobs listed on their profile. See the complete profile on.

Author: Voktilar Yoll
Country: Swaziland
Language: English (Spanish)
Genre: Medical
Published (Last): 2 December 2015
Pages: 377
PDF File Size: 18.28 Mb
ePub File Size: 1.22 Mb
ISBN: 737-6-87424-253-3
Downloads: 5476
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Zutaxe

Color, nu exista date suplimentare in buletinul de la Babes, asa cum nici nu ma asteptam sa fie.

Dar cred ca este principala suspiciune in cazul tau si ca ar fi bine sa iei masuri cat mai repede. Imi puteti spune, va rog, ce inseamna, ce stadiu de cancer e si o schema de tratament? Clara, mi-e imposibil sa-ti spun ce analiza ar putea sa-ti clarifice situatia.

Compendiu de chirurgie oro-maxilo-faciala – Alexandru Bucur

Craniofacial trauma ; ostheosynthesis ; titanium plates. De vindecare, din pacate nu sunt sanse. Chirurgke dupa operatie si dupa examenul histopatologic al piesei operatorii se va putea sti stadiul exact al bolii. Oricum ar fi, leziunile sunt fie precanceroase fie maligne la debut si simpla rezectie chirurgicala te-a salvat.

Totusi, daca as chirurgei eu pacienta, as mai cere o a doua opinie. Medic primar anatomopatolog la Spitalul Clinic Colentina din Bucuresti. Domnul doctor, a spus c? Nu stiu care este exact protocolul de tratament, dar cred ca stadiul influenteaza mai mult prognosticul si mai putin doza de iod.

Carcinom –

S-au izolat si examinat 30 de limfogahlioni din care 2 reprezinta metastaze, dimensiunea depozitului tumoral de 2,7mm. Fiindca indiferent cata radioterapie ar face, nu se poate vindeca de cancer de endometru strict prin radioterapie. Markerii de IHC nu-i soliciti tu, ii decid medicii anatomopatologi dupa examinarea coloratiei standard.

Mi-ati putea recomanda dvs. Nu cred, insa, ca va dura mult aceasta situatie.

Este posibil ca tumora sa fie mica in san si sa fi dat metastaze in ganglioni, dar daca e asa, asta e un lucru bun, caci inszeamna ca tumora va putea fi rezecata chirurgical dupa terapie oncologica.

  BTICINO MATIX CATALOGO PDF

Nu cred chjrurgie riscurile sunt mai mici cu Xeloda sau mai mari cu tratamentul local.

PROF. UNIV. DR. DHC. ALEXANDRU BUCUR

Fara leziuni la nivelul bazei craniului. Am inteles perfect despre ce e vorba. Terapia cu iod se va face la Parhon, pe baza interpretarii lor, deci cea care ar atesta o forma mai chigurgie. Dar ganglionii au crescut si apasa pancreasul,practic capul pancreasului e acoperit si probabil nu functioneaza,maninca putin.

Apoi vreme de cativa ani tatal tau va ramane in evidenta oncologiei, va fac controale periodice pentru a vedea daca boala n-a revenit. Ma uit acum pe mail si iti raspund si acolo. Am inteles ca si la Cluj este posibil, dar nu stiu daca se aplica aceeasi metoda ca in strainatate. Carmen, da e normal sa aiba dureri si sa aiba multe secretii.

Cu ocazia zilei de 1 MARTIE,va doresc multa samatate si tot ce va doriti,asa cum aceasta zi vesteste primavara tot asa si dvs sa aduceti primavara in vietile oamenilor. Astfel exista tumori cu dezvoltare mai putin rapida si tumori foarte agresive, care metastazeaza repede ex: De la nivelul recupei s-au izolat si examinat 5 limfonoduli fara metastaze. Materialul trimis ca ,recupa recto-sigmoidiana este reprezentat de un perete colonic liber de tumora. Examen bacterioscopic-leucocite frecvente,bacilli Doderlein frecvente,coci gram pozitivi rari,bacili gram negativi frecventi,bacili gram pozitivi frecventi.

Consider ca ne-am prezentat rapid la medic si intr-adevar cei de-aici de la Oradea dadeau din umeri ,ca nu mai are mult, asa am ajuns loa Timisoara si Drul Curescu astiut imediat de ce are facut.

Poate dura cateva luni, cativa ani, sau cateva zeci de ani. Faptul ca nu ai adenopatii adica ganglioni si ca tumora nu a invadat vezica urinara sunt factori de prognostic bun. Am citit acum niste chestii pseudo-stiintifice, n-am gasit inca nici un articol cat de cat argumentat. Aceste investigatii se fac numai daca intrerup tratamentul?

  EVANGELHOS SINOTICOS PDF

Din fericire, nu sunt ganglioni invadati, ceea ce ridica speranta ca nici o celula tumorala nu a placeta mai departe si nu a metastazata nicaieri.

[PDF] Compendiu de chirurgie oro-maxilo-faciala – Alexandru Bucur – Free Download PDF

Pentru a doua problema, ma poti gasi pe mailul brigaela yahoo. Da, mamei i-a fost extirpata tumora in totalitate, insa dupa operatie chirurgul mi-a exprimat ca era cumva foarte foarte aderenta la carotida si chiar a fost necesara rezecarea si a unei bucati de muschi pentru a fi sigur de reusita interventiei.

Buna ziua, as dori sa ma ajutati sa inteleg in ce stadiu a bolii se afla tatal meu.

Tatal atu are, din pacate, cancer. Asi vrea sa mi spuneti chirugrie mie ce inseamna acest diagnostic ,ce sansa la viata am ,daca boala a fost intinsa la alte organe si care s acestea. Va rog sa imi explicati ce inseamna stroma disociata de insule de carcinom scuamos slab diferentiate zone de necroza,bogat infiltrat inflamator cronic difuz. Nu s-au evidentiat emboli tumorali intravenosi si nici infiltrare tumorala perineurala. Daca tatal tau nu avea acele tumori chistice pe ficat inainte, atunci in mod cert ele sunt metastaze, probabil cu multa necroza de aia apar ca si cum ar fi goale, chistice.

Astazi trebuie sa se duca si la cardiologie… As vrea sa stiu mai multe detalii despre adenomul acesta poate sa fie chirurfie metastaza pentru ca el are si metastaza renala… si cum se manifesta si care sunt riscurile… Va multumesc! Nati, sigur ca poate fi in stadiul 4 un an. Cred ca chirurgul a scos mult din tumora si determinarile sale secundare, probabil tot ce a vazut cu ochiul liber.

Mierea este indicata, la fel pestele.